ΠΡΟΦΙΛ

Η ΕΛΤΕΧΝΙΚΑ είναι κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στην κατασκευή – ανακαίνιση κτιρίων, διαμερισμάτων, καταστημάτων, γραφείων και εξοχικών κατοικιών καλύπτοντας όλο το φάσμα των εργασιών που απαιτούνται για το επιθυμητό αποτέλεσμα. ΤΗΛΕΦΩΝΟ / FAX : 210 6712015 E-MAIL:info@eltexnika.gr Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 203, ΑΘΗΝΑ 11525 ( πλησίον Μετρό στάση Κατεχάκη )

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣΣτεγανοποίηση ή υγρομόνωση ορίζεται ως η διαδικασία κατά την οποία ένα σώμα ή επιφάνεια γίνεται αδιαπέρατο-η από το νερό, εφαρμόζωντας συγκεκριμένες μεθόδους και αδιαβροχοποιητικά υλικά. Τα υλικά αυτά έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν ένα φράγμα κατά του νερού και να μην επιρεάζονται από αυτό , κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που ορίζει ο κατασκευαστής του κάθε υλικού. Στην οικοδομή ο όρος στεγανοποίηση συναντάται κυρίως σε χώρους υπογείων, δωμάτων, ταρατσών, πισίνων, ζαρντινιερων κ.α.
Η στεγανοποίηση της ταράτσας ή του δώματος (χώροι στους οποίους συναντάμε τα περισσότερα προβλήματα ), είναι αναγκαία για να αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διείσδυση του νερού, τα οποία  είναι πολλά και σημαντικά. Κάποια από αυτά είναι η εμφάνιση <<μούχλας>> ή υγρασίας στους τοίχους και τα ταβάνια, η αποσάθρωση του σοβά, η διάβρωση του οπλισμένου σκυροδέματος κ.α. Όπως γίνεται αντιληπτό πολλά από τα προβλήματα αυτά συνιστούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ιδιοκτητών ή των ενοίκων. Γενικότερα η στεγανοποίηση, όπως και η θερμομόνωση ενός κτιρίου είναι από τα βασικά στοιχεία της καλής λειτουργίας  αυτού και της ποιοτικότερης διαβίωσης των ενοίκων. Καλό είναι σε κάποια πιθανή ανακαινιση να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτές τις εργασίες.
Τέλος θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε φτηνές ή ημιτελείς λύσεις καθώς μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα παρά να λύσουν. Στην οικοδομή ισχύει πολλές φορές το ρητό << τα φτηνά χέρια δημιουργούν ακριβές ζημιές>> και αυτό απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρούμε τη πηγή του προβλήματος αλλά και την κατάλληλη λύση που θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα..                                                                  Το άρθρο συντάχθηκε από τον κ. Χρήστο Σιγάλα
                                                                         ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΤΕΧΝΙΚΑ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενημερωτικό άρθρο σε οτι αφορά την στεγάνωση ταράτσας.Συμφωνω απόλυτα οτι δεν πρεπει να καταφεύγουμε σε φτηνές λύσεις που θα χρειαστεί να τις πληρώσουμε διπλά και τριπλά αργότερα.Η σωστή έρευνα αγοράς και οι μη βιαστικές αποφάσεις θα μας γλυτώσουν απο περιττά εξοδα στη συνέχεια. Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή